2013. július 2., kedd

Kirándulás a Vadnyugati városba

Kirándulás 1.

Első kirándulási helyszínünk Csongrád-Bokros Vadnyugati város volt. Ide óvodás csoportok és kisiskolások is ellátogatnak és persze kisgyermekes családok is.


Nagyon kedvesen fogadtak minket, a csoport kapott egy sátorhelyiséget, ahol a gyerekek letehették a hátitáskájukat és az ebéd is ott zajlott.
A gyerekek nagyon türelmetlenek voltak, így a csoportvezetőnkkel el is indultunk első helyszínünkre, ami a

Mocsárjárás volt: Itt farönkön kell átlépkedni, úgy hogy a földre ne lépjenek le, ugyanis az a mocsár. Kis poén is került ebbe a játékba, az a kisfiú, aki véletlenül lelép adnia kell egy kislánynak egy puszit, és fordítva is ha kislány lép le akkor egy kisfiúnak ad. A csoport tagjai 21fiúból és 6lányból áll, aranyosak voltak, ahogy a játék vége igazából fogócskával végződött. Mindenki menekült a puszitól. :)


Távolugrás: Ide érdemes "játszós" ruhába jönni.
Bolhaugrás, szöcske ugrás, nyúl ugrás kenguru ugrás... szinte mindenki elérte a nyúlugrás szintjét. :)


Patkódobálás:


Egy kis szaladgálás a Vadnyugati város területén.


Aranymosás: Úgy láttam ez a rész tetszett leginkább a gyerekeknek, talán itt töltöttük el a legtöbb időt is. Volt aki nagyon beleélte magát az aranymosásba és nyakig benne volt a vízben, de ez a nap erről szólt, minden (majdnem minden) megengedett. :)
Viszont a gyerekeket nem lehet  "átverni", rájöttek ám arra, hogy a tavacskában lévő "arany" csak kis kavicsok, melyek arany színűre vannak festve. Ennek ellenére vittek haza belőle emléknek, sőt aki esetleg nem talált az kapott kedves kis társától, akinek többet sikerült szereznie.


Folytatódott a program Tomahawk dobással, labirintussal, hordó lovaglással, állatsimogatással stb.
Végezetül mindenki készíthetett magának indián fejdíszt. Egy minta volt előkészítve, melyről a gyerekek lemásolhatták a mintákat, de igazából nem nagyon volt rá szükség, nem dicsekvésből említem, de nagyon kis kreatív csoport, egyedi fejdíszek születtek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése